Wij zijn de mensen achter de Dao van de Vrouw Opleiding

Dirkje Veltman

Dirkje heeft ruime kennis en ervaring in de werking van Dao. Zij werd geïnspireerd door de gedichten van Sun Bu-er en in 2015 door Mantak Chia (grondlegger Universal Healing Tao) aangespoord de Opleiding Dao van de Vrouw op te richten. Haar droom zijn kringen van zusterschap en broederschap waarin in eerste instantie vrouwen elkaar versterken en bedding geven om het feminiene te herijken en belichamen. Zodat onze samenleving op basis van wezenlijke verbindingen meer ruimte voor stilte, compassie, waardering voor zorg en respect voor de natuur krijgt. Zie ook de website onsterfelijke parels van de dao, dit is een groeiende site met door Dirkje vertaalde gedichten.  

Lees  meer over Dirkje

Ondersteuning

Els Burbank

Je bent in geen betere handen dan in die van Els. Zij is verantwoordelijk voor de administratie van de Dao van de Vrouw Opleiding. Accuraat, zorgvuldig en met een verfijnde lichtheid schept Els overzicht. Als de spanning is opgelopen en er een dikke knoop in je buik zit, maak dan een afspraak met Els. Haar handen weten daar namelijk raad mee en zij leert je gezond te genieten en heel liefdevol voor jezelf te zijn. 

www.elsburbank.nl

Ellie van der Est

Deze moedige vrouw verstaat de kracht van verbinden en de kunst van respectvol en genezend communiceren. Zij is de wijze raadsvrouw van de Dao van de Vrouw Opleiding. Je kunt Ellie en Dirkje als dreamteam ontmoeten tijdens onze kennismakingsdagen.

www.vanderest.com

Gastdocenten

Jaap Voigt

Zoals een metgezelle ooit zei: “Jaap Voigt is de vader van het daoïsme in Nederland.” Voor de opleiding betekent Jaap dat er op een andere manier gedacht en gewerkt wordt met de elementen. Zijn benadering raakt en inspireert. Een echte aanrader zijn de van zijn hand verschenen boeken ”Leven en werken in het ritme van de seizoenen” en zijn vertaling van de Dao De Jing.

www.jaapvoigt.nl

Joke van IJzeren

Met haar integrale kijk, humor en lichte energieke toon is Joke een frisse wind in de Dao van de Vrouw Opleiding. Zij neemt haar ervaring in diverse werkvelden mee; profit, non-profit, zorg en corporate business en in het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap (The Source of Feminine Leadership, Holding Space, High Touch Connected).

www.intouch.work

Mathanja Sibon

Een stem die heelt en je vervoert naar de nevelen van Avalon of andere mystieke plaatsen. Met een evenveel bereidheid haalt ze je op uit de onderwereld als dat ze engelen vor je laat klinken. Daarnaast in Mathanja een vakvrouw en zorgvuldig in haar begeleiding bij stemexpressie en klankmassages.

Mathanja 06 44 79 86 49.

Het afgestudeerde gezelschap

Rosa Balistreri

Je bent welkom om begeleidt of gemasseerd (yoni-, borst-, sensueel of meer shiatsu – altijd heel professioneel en precies op de grens van aanraking) te worden door deze bescheiden en zacht schijnende maanvrouwe. Je kunt jezelf geen betere bedding wensen voor al je vrouwen vragen en onzekerheden dan in haar hartverwarmende nabijheid. Haar jade ei inwijdingen (ook wel yoni of energie ei ) zijn altijd op jou of in een klein groepje op jullie afgestemd.

Bleskensgraaf
06 55 98 41 96

Désiree Bourgonje

Désiree Bourgonje

Desiree is een stille kracht en een pionierster in Zeeland en omgeving. Zij ontgint zusterschap, maakt seksualiteit vruchtbaar, de taboes voorzichtig bespreekbaar en begeleidt je liefdevol in intieme groepen of individueel. Haar handen spreken een wonder. Naast massage, werkt ze met de psoas spier, bekkenbodem en yoni ei inwijdingen.

www.taozeeland.nl
06 53 30 52 00

Sandra Burggraaf

Wil je door een bos- of strandwandeling maken en de natuur van jouw als vrouw ten volle genieten? Sandra heeft een louterende werking op geheel authentieke wijze. Haar sjamanistische insteek en haar hele wezen overbrugt dimensies.

Den Haag
06 16 32 61 36

Marga de Groot

Als een engel weet Marga als geen ander waar je als mens mee te maken krijgt. Haar doorleefde compassie is bovenaards en daarmee heilzaam voor alle vrouwen ( en alle vrouwelijke problemen)./span>

Regio Groningen / Drenthe
06 12 60 79 04

Carin Jannink

Met grote helderheid en vol verfijning leer je in haar nabijheid van adem, flow, stromen en één zijn. Zij weet over pijn en heel-heid en doorleefde (meridiaan-) chi kung.

Rotterdam
06 11 35 89 97

Laurian-Kip

Laurian Kip

Met Laurian kun je mentaal sparren en tegelijkertijd diep je lichaam in gaan om daar jezelf te bewonen. Geen uitdaging is te groot, zij staat stevig naast je. Ook voor kinderen.

www.translaude.nl

Rotterdam Zuid
06 42 55 64 40

Marianne Lakerveld

Deze wijze kruidenvrouw met aardse handen die genezen is het liefst in haar tuin te vinden. Maar als ze zich over je ontfermt dan mag je jezelf gelukkig en gedragen weten. Zij begeleidt al jarenvrouwen cirkels ter ondersteuning van Brechtje Schoofs.

Dinteloord
06 50 51 07 49

Paulien Somhorst

Wil je aarden? Compassievol met jezelf omgaan in tijden dat angst je verlamt? Met grote zorgvuldigheid en met oog voor details, begeleidt Paulien je in alle aspecten van de Dao voor vrouwen. Zij heeft een expertise opgebouwd in het werken met de psoas.

Meppel
0522 26 30 94

Gastheren en vrouwen

Solara An

Solara, ook wel bekend als medium, beheert een heerlijk huis met een kleurrijke keuken. Soms trakteert ze ons op een boodschap van de sterren, maar vaker nog gaat zij door onze training in haar huis stralen. 

www.solara.org.uk

Antje Ten Haaf Goudiaby

Antje is gastvrouw in Senegal. Samen met haar man Insa zijn ze de bezielers van Sindeye, djola voor ‘thuis’. Het kampement is op loopafstand van de Atlantische oceaan met een wit strand en aan de rand van een uitgestrekt mangrove gebied. Zuid Senegal is samenleven in en met de natuur. We leven daar samen met de bewoners van Sindeye en trainen onder de bomen die een natuurlijke tempel vormen. Meer opgenomen in de Ubuntu leefwijze kun je niet komen als westerling.

www.youtube.com/watch?v=2fZCrjaZKUg

Ahamkara

Ahamkara is een krachtige Siberische Sjamaan. Samen met zijn vrouw Tatjana leidt hij in de zomermaanden het gezondsheidscentrum “Zhivo”, in de oudste gebergte van de wereld, de Oeral. Onder dezelfde naam werken Ahamkara en Dirkje samen in Europa. 

www.ahamkara.org